10 beste brand stories van 2018

10 beste brand stories van 2018

Een jaar lang presenteerde ik je merken waarvan ik vond dat zij hun branding goed op orde hebben. Merken die laten zien hoe je een merkverhaal presenteert. Hoe je branding doorvoert in strategische stappen, je marketing én je visuele uitingen.

Ik zet ze allemaal nog 1x op een rij, zodat jij er lering uit kunt trekken. Laat je inspireren door wat anderen goed doen.

Alvéole
Mensen in contact brengen met de natuur. Vooral in de stad. Dat doen ze door mensen aan te moedigen bijen te houden in hun vrije tijd.

Kipster
Eieren van een kippenboer die ook het leven van de kippen hoog in het vaandel heeft staan. Menig huisbezitter is jaloers op het onderkomen van deze kippetjes.

Growingpaper
We gooien masaal uitnodigingen, kaartjes, memo’s en andere paperassen in de prullenbak. Wat nou als dat geen afval zou zijn, maar afbreekbaar materiaal met zaadjes erin die kunnen ontkiemen tot kruiden of bloemen?

Koi d’Azur
Als je vroeger altijd al een zeemeermin wilde zijn, dan mistaat het niet om een sieradenlijn te beginnen die gebaseerd is op de oceaan. Met alle gemakken voorzien.

Bloesem Uitvaart
In de periode van rouw is het leven al zo lastig. Je moet kunnen rouwen maar wilt jouw dierbare ook het afscheid geven van die verdiend. Wat is er mogelijk? Wat is normaal? Wie is de beste partij. De oprichtster van Bloesem Uitvaart weet precies wat je voelt, en omdat niemand aan haar vraag kon voldoen, startte ze haar eigen bedrijf om anderen wél te kunnen voorzien van de antwoorden en goede begeleiding.

Ecosia
Iedereen gebruikt de zoekmachine, een groot deel van de mensen zelfs dagelijk. Waarom zou je niet een zoekmachine gebruiken die bomen plant omdat jij zoekt?

Fairf
Een eerlijk en duurzame verf die de verfbranche gaat overnemen. Niet alleen het product is goed, ook hun service is disruptief.

Sprinklr
Ook zo’n plantenkiller? Het ene moment geef je ze opgewekt water en zodra je je omdraait legt de plant het lootje? Herkenbaar. Maar met Sprinklr is dat verleden tijd. Zij brengen planten bij je thuis én voorzien je van alle informatie die je nodig hebt om hem levend te houden. Want hoe groener de stad, hoe beter toch?!

A little Lovely Company
Inmiddels zijn ze niet zo little meer, het bedrijf dat deze dames ooit aan de keukentafel begonnen. Zij lieten hun merk erg snel groeien en dat is ook wel te begrijpen gezien hun ‘lieve’ producten. Het totaalplaatje klopt, dat zal vast ook de groei veroorzaakt hebben.

De Dames van Hurkmans
Autogarages een mannen business? Poh, dacht het niet. Deze dames hebben de perfecte service neergezet voor vrouwelijke autobezitters en maken de gang naar de garage daarom laagdrempelig. Ze bieden een opleidingsplaats voor vrouwen, hebben leuke services als je wacht, accessoires te koop, en leggen je uit waarom een reparatie een x bedrag kost. Trouwens, ook mannen brengen daar hun auto.

Zorro Branding heeft in 2019 meer focus gekregen. Je kent het wel, honderden ideeën vliegen door je hoofd. En er zullen zeker een aantal goede inzitten, maar het brengt niets op als je alles tegelijk uitprobeert. Zo heb ik gemerkt dat ik het delen van goede merkverhalen heel waardevol vindt, maar het niet bijdraagt aan mijn marketingstrategie, en belangrijker, aan mijn missie. Deze tijd kan ik beter gebruiken voor mijn klanten en voor scherper aanbod. Plus, deze ervaring helpt mij weer om jullie ook meer focus aan te laten brengen in communicatiestrategie en waar je uiteindelijk je kostbare tijd aan besteedt.

Daarom heb ik besloten om te stoppen met het maken van brand stories. Ik sluit niet uit dat wanneer ik een goed voorbeeld tegenkom, het niet met jullie zal delen, maar voor nu waren dit de toppers van 2018.
Dit zijn alle blogs:
Alvéole
Kipster
Growingpaper
Koi d’Azur
Bloesem Uitvaart
Ecosia
Fairf
Sprinklr
A Little Lovely Company
De Dames van Hurkmans

Als jij nou ook in zulke brand story-lijstjes wil eindigen met je bedrijf, weet jij dan wat je daarvoor moet doen?
Zou het niet gaaf zijn om met je neus op een groot platform met enorm bereik te staan? Heel goed voor je personal brand ook.

Just sayin’…

Wil je verder praten? Over hoe ik jouw merk samen met jou naar een hoger level kan tillen?
info@zorrobranding.com

Leave a Reply

Close Menu