Brand Story van Growingpaper

De eerste keer dat ik van Growingpaper hoorde, was ik gelijk enthousiast. En ik durf te wedden jij ook. Want als ik je vertel dat er een bedrijf is dat business cards maakt van duurzaam papier met bloem- of kruidenzaadjes erin verwerkt, wat denk je dan…?! Gaaf toch?! Een duurzame oplossing voor al die business cards die je na 1x niet meer nodig hebt. Maar dat is bij lange na niet alles…

Het begon allemaal in 2008 toen Geert Maas met zijn team een innovatieprijs won tijdens een wereld bloemen vak tentoonstelling. Daar werd – figuurlijk – het eerste zaadje geplant voor origineel groeipapier; Growingpaper.

Growing People
10 jaar later is Growingpaper uitgegroeid tot een duurzaam bedrijf dat papier produceert op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier. Hun missie is duidelijk. Ze werken aan “een community die staat voor eerlijkheid en duurzaamheid, waarbij iedereen voelt dat het hier enkel en allemaal om draait.” Het is dan ook niet verbazingwekkend dat duurzaamheid één van de kernwaarden is die diepgeworteld in het bedrijf terug te vinden is. Niet alleen maken ze een eerlijk en verantwoord product, ook zorgen ze ervoor dat hun medewerkers kunnen groeien in wat ze kunnen en in wie ze zijn. Dat beleid noemen ze ‘growing people’.

Hun gave groene kantoor, met kantoortuin! – is ingericht met 100 zonnepanelen, een leemwand verwarming en een natuurlijke klimaatbeheersing doordat er maar liefst 150 planten leven. Ik geloof het zeker als Geert mij vertelt dat het “een heerlijke plek is om te zijn”.

Wat is Growingpaper?
Oké en wat is nu precies het product van Growingpaper? Ze maken papier met jouw ontwerp erop waaruit bloemen of kruiden kunnen groeien. Kaartjes, uitnodigingen, business cards, etc.  Alle producten van Growingpaper worden zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Dankzij het gebruik van duurzame machines met verantwoorde inkten is het sociaal verantwoord en vernieuwend. Maar het mooiste aan dit bedrijf zijn alle medewerkers die een warm hart toedragen aan het werken aan een betere wereld.

Growingpaper hecht veel waarde aan hun logo omdat ze hun identiteit erin verwerkt hebben. Hun website is bijgesteld naar de wensen van de klant (UX design) én naar hun eigen visie over eerlijk en duurzaam produceren en communiceren. Precies zoals je het moet aanpakken als je het mij vraagt.

Als het aan Growingpaper ligt zijn ze nog lang niet uitgegroeid. Hun droom is om in elk land in Europa een printshop te hebben waar ze hun eigen inheemse zaden verwerken met lokale mensen. Zoals Growingpaper het zelf zegt: “waarbij Growingpaper werkt met growing people’.

Zorro Branding deelt iedere maand een inspirerende brand story. Een merk dat begrepen heeft hoe branding en brand storytelling werkt en een uitblinkende changemaker is. Ken jij ook een bedrijf dat het waard is om te delen? Of bezit je er zelf één? Laat het weten.

Wil je op de hoogte blijven van deze brand stories? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Close Menu