Brand Story van Kipster

Ik word er blij van: Kipster. Misschien heb je ze de laatste tijd in het nieuws voorbij zien komen. Want ja, ze doen het goed. En ik begrijp waarom.

In 2013 startten 4 ondernemers, Styn, Olivier, Maurits en Ruud, een onderneming om de volgende vraag te beantwoorden:

Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking voorzien van eten en wat is de rol van het dier hierin?  

Kippen zijn geen ei-leg-machine, het zijn levende wezens net als wij en we moeten ze een goed leven bieden. – Dit beseften ze allemaal. Vanaf dat moment heeft Kipster zichzelf ontwikkeld tot een omgeving voor kippen die voldoet aan hun behoeften en instincten: een ontwerp speciaal voor kippen.

Hoe sustainable is Kipster?
Een CO2 neutraal ei. Wat is dat? Dat is een ei dat geproduceerd wordt zonder extra CO2 uit te stoten. Kipster heeft een boerderij met 1097 zonnepanelen die voorzien in meer energie dan zij nodig hebben. Op die manier zijn fossiele brandstoffen volledig overbodig: Kipster gebruikt dan ook geen gas. Maar de duurzaamheid van Kipster zit hem niet alleen in het proces, het zit ook in de kip. Witte kippen zijn efficiënter dan bruine kippen. Deze 24000 kippen eten restproducten van humane voedingsmiddelen en restproducten van het land. Ze hebben een nachtverblijf waar ze drinken, eten, slapen en eieren leggen, en een binnen- en buitentuin om “buiten te spelen”. Letterlijk en figuurlijk. Er is namelijk ook veel daglicht in de binnentuin. Echt blije kippen – denk ik.

Unieke aanpak
In dit kippenparadijs worden eieren ter plaatste verpakt en direct naar de verkopers gebracht. Er is dus geen overbodig transport naar een middle man. Op deze manier is Kipster volledig diervriendelijk, milieuvriendelijk en mensvriendelijk. Je zult de Kipster eieren niet alleen herkennen aan hun verpakking maar ook aan het aantal eieren: er zitten er 5 in iedere doos.
Kipster zegt het zo:

Fit for purpose –  de kippen krijgen wat ze nodig hebben
Fit for future – het is volledig duurzaam

Sustainability, is dus key!
Maar zat Nederland te wachten op zulke eieren? En of! Een reeks aan publiciteit zorgde ervoor dat de eieren een tijdje uitverkocht waren. Lidl was van begin af aan al fan en garandeerde Kipster, dat als zij het waar konden maken, Lidl hun producten voor 5 jaar zou afnemen. Wakker Dier merkte hen op en zo ging de bal rollen. En niet alleen binnen Nederland. Inmiddels zet Kipster voet op Belgische bodem.

Het merk leeft in alle takken van het bedrijf
Kipster heeft een groot bezoekerscentrum. Ze vermelden niet voor niks op hun verpakkingen dat je een kijkje kunt komen nemen. Ze geloven dat educatie een belangrijke rol heeft in de volledigheid van hun product. Mensen moeten kunnen zien waar hun voedsel vandaan komt en wat er gebeurt voor ze het kunnen eten. Marketing next level. En een echte customer experience!

Kipster wil goed doen voor het dier, de boer en de natuur. Een fantastisch verhaal om te vertellen en dat duidelijk aansluit bij de wensen van de consument.

Zorro Branding is altijd op zoek naar goede merkverhalen en sterke merkidentiteiten. Ken jij een bedrijf, of ben jij een bedrijf, dat ook als voorbeeld gezien kan worden? Laat het in de comments weten.

Met groeten die een indruk achterlaten,
Jane

 

Leave a Reply

Close Menu