Brand Story van Koi d’Azur

In een kleine studio in Amsterdam wordt met veel liefde gewerkt aan de mooiste handgemaakte sieraden.
Oké Jane, maar er zijn zoveel handgemaakte sieraden. Wat maakt dit anders?
Het zou geen verrassing moeten zijn dat ik die vraag beantwoord met het feit dat er een goed verhaal achter het product zit. Koi d’Azur is gebouwd op een duidelijke why met een heldere storytelling.

Zeemeermin
“Zelf heb ik altijd van de zee gehouden. Ik droomde er zelfs stiekem van dat ik een zeemeermin kon zijn.”, vertelt Roxy Lunn, de oprichtster van Koi d’Azur. Het is meer dan duidelijk dat Roxy een fan is van de oceaan en alles wat daarin leeft. Toen ze besloot sieraden te gaan maken, wilde ze op alle mogelijke manieren haar liefde voor het water verwerken in de designs van de sieraden. Niet alleen zodat haar sieraden andere waterliefhebbers zouden aanspreken, maar ook om haar liefde voor de oceaan aan niet-waterliefhebbers over te brengen.

Doelbewuste woordspeling
De naam is een duidelijke link naar het mooie blauwe water aan de Cotê d’Azur. De speling met Cotê en Koi is er één die ik zeker kan waarderen. De Koi zwemt natuurlijk niet in zout water, maar het maakt dan ook niet uit in welk water jij zwemt met je sieraden. Of je nu in zout of zoet water springt, de sieraden kunnen ertegen. De materialen zijn erop gekozen dat jij als waterliefhebber ze altijd kan dragen zodat je je altijd één kunt voelen met de zee.

Wat herken jij in de designs?
Roxy heeft ervoor gekozen om de sieraden minimalistisch en eenvoudig te houden zodat je ze altijd kunt dragen ongeacht je kleding of de omgeving waar je bent – dat zou zomaar de zee kunnen zijn. In de designs zul je altijd vormen, kleuren of elementen uit de oceaan terug kunnen vinden. Van golven en schelpen tot verschillende tinten blauw en parels.

Voor iedereen!
Eén van de core values van Koi d’Azur is toegankelijkheid. De mooie kwaliteit van de sieraden moet voor iedereen beschikbaar zijn. “De prijzen heb ik namelijk zo bedacht dat je voor elk budget een kwalitatief sieraad kan dragen.”, aldus Roxy.

Visuele branding
Roxy heeft met Koi d’Azur een helder merk neergezet. Haar boodschap is duidelijk en haar sieraadontwerpen ademen de gekozen branding volledig uit. Zowel haar website als haar instagramaccount zijn minimalistisch en tonen zichtbaar de tonen blauw van het water. Het is overzichtelijk en duidelijk, weinig poespas want daar houdt Koi d’Azur van.

De toekomst
Een uit de hand gelopen hobby die door de tijd heen geprofessionaliseerd is, zo kun je Koi d’Azur zien. Ondanks dat Roxy van zichzelf geen planner is, probeert ze dat nu toch in haar bedrijf te verwerken. Eén van de dingen waar ze naar streeft is een klein hecht team voor Koi d’Azur, “zodat ze de Koi spirit zoveel mogelijk kunnen verspreiden en vrouwen zich verbonden kunnen voelen met hun sieraden.”

Wat vind jij?
Bij het zien van de heerlijke sfeerbeelden en foto’s van de makkelijk te combineren sieraden krijg ik zin om een duik te nemen in het water. Ondanks dat ik ook altijd een zeemeermin wilde zijn – geïnspireerd op Ariël van Disney, verrassend ;)? – ben ik geen heel grote fan van zwemmen in natuurwater. Ik vind het wel fantastisch om ernaar te kijken. Het doet er echter niet aan af dat ik wél fan ben van Koi d’Azur en, ondanks dat ik wil “ontspullen”, tóch een enkelbrandje heb besteld. Yes, Roxy verstuurt de sieraden naar alle plekken op de wereld, ook Toronto.

Heb ik je overtuigd dat dit merk anders is dan vele handgemaakte sieradenlijnen? Let me know!

Zorro Branding deelt iedere maand een inspirerende brand story. Een merk dat begrepen heeft hoe branding en brand storytelling werkt en een uitblinkende changemaker is. Ken jij ook een bedrijf dat het waard is om te delen? Of bezit je er zelf één? Laat het weten.

Wil je op de hoogte blijven van deze brand stories? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

Ik hoor graag wat je aan dit merkverhaal heeft geïnspireerd.

Met groetjes die een indruk achterlaten,
Jane

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Close Menu