5 tips voor een brand storytelling website

Vind hier tips voor een website met duidelijke brand storytelling!

Het verhaal van jouw business zit goed in je hoofd. Je wilt de wereld een stukje mooier maken met je bedrijf en ervaart dan ook nooit problemen als je uit moet leggen waar je voor staat en wat je doet. Oftewel, in gedachte is je branding dik op orde. Maar hoe moeilijk is het om jouw toffe merk met bijpassend maatschappelijk verhaal goed te kunnen verwerken in je website? Zowel in woord als in een user-friendly design? Daarvoor heb ik een paar tips waar je vast mee uit de voeten kan.

Tip 1: Zorg voor een helder logo en slogan

Persoonlijk ben ik geen fan van logo’s die alleen uit woorden bestaan. Ik vind het een uitgelezen kans om het verhaal van je bedrijf in je logo naar voren te brengen. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen die het wel goed doen (Tony’s Chocolonely en Yoni bijvoorbeeld) maar over het algemeen biedt een beeld een extra dimensie.

De slogan – ook wel narrative – van Zorro Branding is Helps your brand leave a mark. Het is een klein stukje tekst waar ik lang over heb gedacht, maar het impliceert wat Zorro doet, wie ze is, en waar ze voor staat. Heb jij ook in één zin paraat wat jij doet of voor wie je iets doet? Zet het opvallend op je homepage.

Tip 2: Je homepage of landingspage is alles

Nu we het toch over homepage hebben… Dit is dé belangrijkste pagina van je website. Waarschijnlijk heeft jouw potentiële klant al één of meerdere stappen in jouw sales funnel doorlopen omdat hij/zij in jouw diensten geïnteresseerd is. Zorg er daarom voor dat je klant meteen kan vinden waar hij of zij voor komt. Jij bent de oplosser van een probleem. Er is vaak discussie over de lengte van een homepage of landingspage, maar als je het mij vraagt maakt dat niet uit. Misschien kun jij je info in 3 zinnen kwijt en heeft een ander er 3 scrolls voor nodig. Oh, en het is natuurlijk wel zo fijn als je website ook op tablet of telefoon goed te lezen is.

Tip 3: Denk vanuit je doelgroep

Je hebt als het goed is een doelgroep gekozen die past bij het verhaal van jouw bedrijf. Je hebt een visie. Een ideaalbeeld waar jouw klanten ook in geloven of willen bereiken. Dit is het verhaal dat je aan jouw klanten wil delen. En belangrijker nog; jij wilt je klanten vertellen wat je voor hun kunt doen en oplossen. Waarom ben jij hun held? Hun Zorro? Dit verwerk je in je online content. Hierbij zorg je voor een goede balans tussen waar jij als bedrijf voor staat – je waarden – en de behoefte(s) van jouw ideale klant.

Tip 4: Welke kleuren passen bij jouw merkidentiteit?

Ik heb er een hele blog over geschreven. Jouw merk straal je in alles uit, ook in je kleurkeuze. Wat past bij jou maar wat past er ook bij jouw doelgroep? Ditzelfde geldt voor vormen en lettertypes. Een zakelijke ondernemer hanteert een andere uitstraling op zijn website als een patisserie gespecialiseerd in cupcakes voor babyshowers.

Tip 5: Als je alleen naar je visuals kijkt, is het dan nog steeds duidelijk wat je verkoopt? (Thanks to Eppo Zeegers)

En daar is alles mee gezegd. Toen ik voor het eerst mijn website toonde aan verschillende mensen (dat is trouwens ook een goede tip) vroeg ik of alles duidelijk was. Dat was zeker zo, maar die ene waardevolle opmerking van Eppo is me altijd bijgebleven. Mijn eerste website had allerlei foto’s van Spaanse omgevingen en paardrijdspullen. Past lekker bij Zorro dacht ik. Het complimenteerde mijn merkidentiteit zeker, maar het communiceerde absoluut niet wat ik wilde vertellen.

Video’s, infographics, blogs… aaargh!

Naast tekst en beeld  zijn er zoveel manieren om uit te leggen wat jouw bedrijf biedt. Kies vooral één vorm die bij jou past. Ga je niet in een bocht wurmen om een vlog te maken omdat juist video bij jouw concurrent het goed doet. Houd het bij jezelf, en daarbij, bij de kern van je merkidentiteit. Ik weet zeker dat je daarmee mensen enthousiast krijgt.

Brand storytelling gaat verder dan je website. Je zet het in op al je communicatiekanalen zoals bijvoorbeeld social media. Zeker social media is een mooi medium om het verhaal achter het merk door te laten schemeren.
Hoe pak jij dit aan? Heb je een goede strategie op papier? Let me know!

Let’s get those beautiful stories out there!

Ik stuur je graag nog meer interessante tips & tricks over het neerzetten van een sterk merk.
Wil jij deze info over branding ontvangen? En wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen in Canada? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief die ik 1x per maand verstuur. Je kunt je op ieder moment uitschrijven. 

Ja ik wil de nieuwsbrief ontvangen!

Geef een reactie

Sluit Menu