De reden waarom ook ervaren ondernemers niet groeien

Hoe vaak gebeurt het dat je op de klok kijkt en schrikt van de tijd. De hele dag is voorbijgevlogen. Veel van je tijd is naar je klanten gegaan. Het feitelijk uitvoeren van je werk. En dat is natuurlijk fantastisch. Met een zucht klap je je laptop dicht en schiet het door je hoofd dat je wellicht nog iets aan marketing had moeten doen. Vanavond zal ik wel even iets op Linkedin zetten, denk je dan.

– Heel herkenbaar. Zo deed ik het ook. –

Maar waarom? Wat heeft die ene post voor zin? Of waarom doen we al jaren dezelfde marketing? Wat heeft je hele marketing voor zin als je er geen tijd voor vrijmaakt, om te vernieuwen, om te optimaliseren? Gaat dat niet ten koste van de kwaliteit? En uiteindelijk de positionering van je bedrijf?

Heb jij wel eens gedacht aan het scenario dat jij met klanten werkt die je leuk vindt? Waar jij energie van krijgt? Die voor jou kiezen vanwege jou? Wat JOUW bedrijf communiceert?

En die uiteindelijk daarvoor ook meer betalen.

Waarom kiezen die klanten voor jou?

Ik kan je vertellen; mensen kiezen om wie jij bent en waarom jij de dingen doet. Dat stukje persoonlijkheid en motivatie, of je dat nu letterlijk neemt of jouw merk heel persoonlijk maakt, is wat opvalt.

Tegenwoordig snappen genoeg mensen marketing. Zeker advertenties die daar het resultaat van kunnen zijn en online schreeuwerig voorbijkomen. Ze trappen er niet meer in. De mooie praatjes van voorheen, hebben geen effect meer. En daar gaat marketing nou juist om…

Ik herhaal het elke keer: marketing gaat er niet om dat jij kunt laten zien wat JIJ kunt. Marketing gaat over jouw klant. Marketing = het tot actie aanzetten van jouw potentiële klant.

Hoe gaat dat nu? Heeft jouw marketingstrategie het gewenste resultaat?
Levert het genoeg op? Is er conversie?
Als je daarover twijfelt… dan is het antwoord dus nee.

En dat is zo zonde. Het zou zo mooi zijn als iedere ondernemer marketing zo optimaal mogelijk kan inzetten. Niet volgens een kant en klaar model dat 1001 mensen integreren. Nee, als je echt harten van mensen wil winnen, dan is persoonlijke (bedrijf) storytelling het antwoord.

En het fijne is, het heeft vele voordelen.
Het kost je minder tijd want je gaat je focussen op zaken die écht werken en bij jou passen.
Het is echter, mensen kunnen zich er makkelijker in verplaatsen. En het voelt daardoor veel minder “verkoperig”
En het is zelfs leuker.

Maar Jane, moet ik nu ook gaan vloggen dan?
Nee, dat zeg ik niet.
Ik zeg wel dat je resultaten zult boeken als je werkt aan een betere strategie die echter en persoonlijker is. En daardoor authentieker.

Hoe je de beste resultaten kunt behalen? En hoe persoonlijke marketing werkt?

Ja, dan moet je toch een keertje met me kletsen 😉

Stuur me een e-mail.

Of als je daar nog niet klaar voor bent, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je vaker wat tips toe over strategische branding en storytelling.

Leave a Reply

Close Menu