Wat is volgens jou de meest gelezen pagina op een website?

De meest gelezen pagina op jouw website.

Weet jij wat de meest gelezen pagina op jouw website is?
Grote kans dat dat de ‘over mij’ of ‘over ons’ pagina is. De about-page is over het algemeen het populairst op iedere website. Tenzij die pagina mist natuurlijk…

Waarom een about-page?
Mensen willen weten met wie ze te maken hebben. Zo simpel is het. Hoe vaak zoek jij mensen op het internet op om meer over hun te weten te komen? Hetzelfde geldt voor een zakelijke connectie. Om die reden is het hebben van een ‘over mij’ pagina dan ook van groot belang. Naast het feit dat je merk een identiteit uitstraalt, vinden we het ook belangrijk dat er een gezicht achter het merk zit; Jij.

Welke informatie kun je kwijt?
In principe alles wat je over jezelf wil vertellen, maar houd er wel rekening mee dat de tekst niet te lang moet worden. Je hele levensverhaal kan interessant zijn, en draagt soms ook bij aan de totstandkoming van je merk, maar als het niet essentieel is houd het kort en bondig. De aandacht van een lezer slipt tegenwoordig binnen seconden weg, dus je moet ze weten te boeien. Wat altijd goed werkt is het volgende:
– een foto van jou
– het vermelden van je ultieme droom
– iets persoonlijks (gekke hobby’s, eigenaardige eigenschappen, gezinssamenstelling, etc.)
– informatie over waar je kennis en ervaring vandaan is gekomen

Geef je lezer een goed beeld van wie je bent en waar je voor staat. Alsof je een kleine sales pitch mag houden in de lift. Je about-page is hét moment om een indruk achter te laten over jezelf. Natuurlijk kan een ‘over ons’ pagina ook over het bedrijf gaan, maar wees eerlijk: wat zou jij liever lezen?

Een persoonlijk verhaal met een echt gezicht

Of,

Een missie die mogelijk ergens anders ook al op de site staat (of waarschijnlijk al weet omdat je niet voor niks op deze website bent beland)

Om zomaar een hobby te noemen.

Schrijf je zelf of niet?
Omdat de ‘over mij’ pagina een belangrijk element van je website is, kan het zo zijn dat je het moeilijk vind om daar de perfecte tekst voor te schrijven. Het is dan ook niet gek om dat samen met iemand aan te pakken. Veel tekstschrijvers kennen het belang van een dergelijke pagina en helpen je graag met het verwezenlijken van een persoonlijk gezicht op dit meest gelezen deel van je website.

Zo ook ik. Aarzel niet om even een mailtje te sturen hierover.

Met groetjes die een indruk achterlaten,

Jane

Wil jij branding tips in je inbox ontvangen en als eerste op de hoogte gesteld worden van de avonturen van Zorro Branding in Canada? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Leave a Reply

Close Menu