Canada post: Het gras lijkt altijd groener in Canada want hier valt wél regen

Iedereen zit ondertussen weg te zweten in Nederland…
Droogte heeft de wereld in een bruine vlakte veranderd…
Code oranje wordt genoemd vanwege tekort aan regen…

Nee, hier is het anders. Fijn hè, een update die niet gaat over hoe droog of hoe warm het is, hoewel het dat hier ook kan zijn.

Hier gaat het goed.

Nog steeds.

Dat is belangrijk natuurlijk. Er zit wel wat gradatie in de verschillende aspecten waarmee het goed gaat. Laat ik beginnen met de minste…
Na bijna 4 maanden merk je dat, ondanks het sociale leven hier, het gemis optreedt. Even een theetje met mama, een gesprek face-to-face met papa, een knuffel van mijn broers, een lach van Isa zien, een drankje met mijn vriendinnen/vrienden, het kan allemaal niet. Dat wist ik van tevoren en het is nog steeds prima maar soms zou je er even willen zijn. Op dit moment gebeuren er ook minderleuke dingen bij vriendinnen die je tot diep in je hart raken. Dat verwerken op afstand is een skill die ik nog niet helemaal had ontwikkeld, maar ik word er beter in. Oh thank God for het internet.

Vaardigheden verbeteren, onszelf ontwikkelen als persoon, het gebeurt echt in het buitenland. Je leest er veel over maar de vraag is of het voor jou ook geldt. Zeker. Laat ik een voorbeeld geven: Netwerkevents. Getver, ik had er een hekel aan. Alleen al aan het wóórd. “Netwerk is zó belangrijk”, “zonder netwerk ben je nergens”, “oh, die heeft zo’n groot netwerk”… Ja, ja, ja het zal allemaal wel. Dus moet ik naar een evenement waar je nog maar net uitgesproken bent over wat je doet of iemand rent alweer naar de volgende om zijn/haar kaartje uit te delen?
Nou gelukkig kon het ook anders. Gelukkig mag ik me gedragen op zo’n event zoals ik wil, en laat dát er nou juist voor gezorgd hebben dat ik eindelijk het plezier ervan in ben gaan zien. De gesprekken werden leuker én de mensen werden leuker. Het is een voldongen feit; een netwerk is nodig om een business draaiende te houden. Dus ik heb me eraan over gegeven maar op mijn manier. Op dit moment kan Zorro Branding ook wel een nieuwe opdracht gebruiken, dus ik pak mijn vernieuwde zelf en babbel er wat op los.

Zo brengen netwerkevents ook vriendschappen en samenwerkingspartners voort. Het is heerlijk om na een vrijdag goed werken aan onze workshop te eindigen met pizza en te genieten van de zoveelste keer dat Tessa en ik Pirates 1 kijken. De kleine dingen in het leven, daarvan geniet ik het meest.

Ik heb er nog meer – hier volgt een lijst met een aantal van de activiteiten die ik heb gedaan – zoals de mogelijkheid om buiten een film te kijken. Gratis en voor niets. Met de skyline van mijn stad op de achtergrond. Ik was alleen, maakte vrienden, en had een toptijd.

 

Of die keer dat Ronald en ik naar een Salsa straatfestival gingen en erachter kwamen dat de laatste 2 kilometer naar st. Claire street de straat 50% stijl omhoog liep – niets overdreven natuurlijk. Ik kan me niet meer heugen wanneer de laatste keer was dat mijn benen zo verzuurd aanvoelde.

Wat dacht je van een heerlijke chille middag in het Woodbine Park bij Woodbine beach met de kerk. BBQ aan, voetballen, beach tennissen… En zie mij voor die frisbee gaan!

En zo had ik toch een paar vriendinnen tuk toen ik voor de zoveelste keer een appje kreeg dat het ‘zo warm was in Nederland…’ Hier sneeuwt het, zei ik, stuurde een foto mee. Er was toch wel enige twijfel of het zo was en helaas strooide Google roet in het eten door gewoon in de zoekresultaten te weergeven wat de werkelijke temperatuur was. Overigens moet je ook gewoon Ecosia gebruiken – zie mijn blog – Google plant geen bomen als je zoekt.
Die sneeuw? Dat hoorde bij de filmset voor onze deur. No sleep till Christmas werd hier opgenomen. Een kleine film die we nergens in de bios gaan terugzien hoor.

Eén van de leukste dingen is toch wel het laten zien van Toronto aan bezoek uit NL – tenminste dat vinden we nu nog leuk haha. Gerald en Jessica kwamen een dag en nacht bij ons langs en hebben we mee op sleeptouw genomen. Het is een gekke gewaarwording om bekenden hier in het plaatje te zien. Maar leuk is het zeker!

Naast werk en leuke dingen doen, probeer ik hier ook een rijbewijs te bemachtigen. Helaas heeft Nederland geen verdrag met Canada hierover waardoor ik opnieuw een theorietest moet doen en een rijdtest moet afleggen. De theorie is binnen!! Nu nog afrijden. Hopelijk kan dat voor onze zomervakantie maar ik ben er bang voor. Want…

…over 2 weken gaan we op vakantie naar de Rockies! Ik schrijf dit bijna stuiterend. Ronald en ik hebben er zoveel zin in! We starten in Vancouver, rijden door naar Kelowna waar we vrienden ontmoeten, pikken dan de – superkleine schattige – truckcamper op in Calgary en zullen de parken Jasper, Banff, Yoho en Kootenay aandoen voordat we onze trip afsluiten in Calgary. Een druk schema maar zo zitten Roon en ik nou eenmaal in elkaar. Binnen 1 dag zullen we van Calgary naar Toronto vliegen, spullen wisselen, en weer wegvliegen naar Amsterdam. Ik vraag me echt af hoe we de twee feestjes in Nederland gaan doorkomen haha. Maar dat is gelukkig een zorg voor later.

En zo gaat het leven gewoon door.
Vinden jullie het nog wel interessant om te lezen? Let me know!

Liefs,

Jane

 

This Post Has 6 Comments

 1. Hoi Jane,
  Natuurlijk is het interessan en erg leuk om over jullie “dagelijkse leven” te lezen. Heel veel plezier tijdens jullie vakantie en de feestjes in Nederland

  Cilly

  1. Leuk om te horen! Dan blijf ik schrijven 🙂

 2. Hoi Jane, Janek en ik zijn 3 jaar geleden ook in Vanvouver en al die andere wintersportplaatsen geweest. Prachtig mooi daar! Geniet ervan samen!

  1. Hi Lianne, dat zullen vast prachtige herinneringen zijn! Ik kan niet wachten om te zien wat jullie hebben ervaren.

 3. Echt leuk om te volgen Jane en dat je dan toch even die Wish Journey aanhaalt. herkenbaar. Leon en ik gaan 2 september 4 weken weer trekken door Spanje, richting Valencia. Heerlijk. Heb ook ene voorpret hoekje op mijn kamer.
  Liefs, Vera

  1. Oh ja, Make-a-Wish komt niet meer uit mijn systeem ;). Wat leuk dat jullie door Spanje gaan trekken, ik vond Valencia echt een fantastische stad.
   Geniet ervan én van de voorpret!

Leave a Reply

Close Menu