Canada Post: Het zit in het koppie

Omdat ik volgens mij iedere blog begin met informatie over het weer, wil ik dat dit keer overslaan.
Laat ik meteen doorpakken met het omschrijven van mijn grootste achtbaan:

Ondernemen.

Ik hoef het niet uit te leggen aan de mensen die ook als zelfstandige werken… Het is een avontuur. Het ene moment zit je hoog bovenop een wolk en kun je de hele wereld aan, en het andere moment val je in een sneltreinvaart naar beneden en vraag je je af hoe je het ooit in je hoofd hebt kunnen halen dat je goed genoeg bent voor wat je aanbiedt.

Het zit in het koppie.

En 2 weken geleden was toch echt het dieptepunt. Juist op het moment dat ik al even in een dip zat, kreeg ik het nieuws dat één van mijn laatste dierenvrienden uit mijn jeugd was overleden. Dit soort nieuws van het thuisfront op deze afstand krijgen, was nieuw voor mij. Het sneed me door mijn ziel en zorgde ervoor dat ik instortte en hard – heel hard – op de bank zat te snotteren. Maar het gekke was… tegelijkertijd voelde ik me ook ontzettend dankbaar voor wat ik wél had bereikt en wat ik in mijn leven allemaal heb en ervaar. Een heel mooie levensles.

Nieuwe wegen
Inmiddels gaat het weer helemaal goed. Ik geloof in mezelf, in mijn kracht en mijn fantastisch nieuwe services die eraan komen!
Een volledig branding programma waar een reis aan gekoppeld wordt. Speciaal voor avontuurlijke ondernemers die een impact willen maken en hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld!
En video, maar daarover later meer.

Verder is een van mijn klanten van start met hun gave programma. Zelf doe ik er ook aan mee. Een missie voor de perfecte balans tussen mentale en fysieke gezondheid en (basis)inkomen. Join my Revolution! Stuur me gewoon even een berichtje als je er meer over wilt weten.

Video
Ook zette ik me over mijn angst heen om video’s te maken van mijn Engelssprekende zelf. Ik geloof er namelijk heel erg in – en het is ook een feit – dat video’s veel meer impact hebben op mensen en social media. Tot nu toe wijst zich dat 100% uit.

En als je als nieuwe service VIDEO gaat aanbieden omdat je daar
A; gewoon goed in bent
B; het een fantastisch middel is
en C; je daarmee je andere passie (werken in de filmindustrie) kan combineren met je bedrijf,
maak je natuurlijk ook een promo voor Zorro! Die heb ik kort geleden opgenomen… Spannend!!

Tollywood
Over de filmindustrie gesproken. Jullie weten dat het hier groot is en dat series zoals Suits en A Handmaid’s Tale hier worden opgenomen. Voor die twee series ben ik onder andere background geweest. Echt een goede manier om meer over die industrie te weten te komen. Verder heb ik een eerste overnight shoot gedaan en meerdere production assistant jobs.
Op de rol staan nog twee minirolletjes in short movies en een assistent directors functie voor ook een short.
Het leukste was nog wel dat ik iemand op de aftiteling herkende van A Simple Favor. Je weet wel, ik was net zo’n klein kind dat zich even heel cool voelde.

Het gaat goed met ons.
Met Roon en mij als stel. We stellen doelen, we praten veel, we zijn er voor elkaar en steunen elkaar. Een betere man kan ik me niet wensen. Eén van de dingen die je gaat beseffen als je in het buitenland bent én je je eerste Thanksgiving meemaakt.

Want waar ben je eigenlijk dankbaar voor?

Die dag was geweldig. We maakten een wandeling met mensen van de kerk en gingen daarna spelletjes spelen en uitgebreid eten met een nog grotere groep. Ik kon amper uitbuiken toen ik thuis was, want ook onze buren hadden ons uitgenodigd voor een klein feestje. We voelden ons heel welkom in Canada en waren enorm dankbaar voor deze dag.

Wat een geluk dat mijn schoonzusje Tessa ook richting Toronto kwam. We hebben samen wat tijd doorgebracht en hebben onder andere een typisch Canadese activiteit gedaan: naar een pompoenboer en appels plukken. Wat een drukte! Kruiwagens afgeladen vol met pompoenen werden richting auto’s getransporteerd. Voor een soepje of een Halloween decoratie?

25%
Maar nog 75% te gaan. We zijn nu ruim een halfjaar in Canada we moeten nog even natuurlijk ;). Volgens mij wordt dat een eitje. Alhoewel ik even twijfelde na afgelopen weekend. Ik deed mee aan de 48 hour film challenge. Leuk, dacht ik. Heb ik ook in Breda gedaan toen ik op school zat. Nou… daar kom ik op terug. De regisseur was op zijn zachts gezegd heel moeilijk om mee te werken. Ik had samen met 2 andere schrijvers echt een fantastisch script in elkaar gezet, en hij kon er niets mee. Ik weet dat het niet altijd om winnen gaat, maar dat kan met dit script. 17 november is de screening (en daardoor mijn eerste IMDB credit J ), ik update jullie wel waar je de film kan vinden en of we iets gewonnen hebben!

Het vertellen van verhalen.
Iets wat ik graag doe. Iets waar ik in januari meer ruimte aan begon te geven middels Zorro en middels het schrijven van mijn boek. Mijn boek dat gaat er komen. Als het goed is voor Kerst! Ik ben bezig met een heuse redacteur om de spelfouten eruit te halen en misschien nog wat aanpassingen op de verhaallijn te doen. De cover is ook in de maak… Gaan jullie het boek kopen als het er is? Cadeautje voor jezelf, of iemand anders, voor onder de kerstboom?

Cool!

Liefs,

Jane

 

This Post Has 2 Comments

  1. Wat een ontzettend gave dingen doe je allemaal Jane, en zo veel ook! Pas wel op dat je aan jezelf niet voorbij raast ;). Leuk dat je op deze manier een gepast-intieme inkijkje geeft op jouw leventje daar.

    1. Ja je hebt gelijk. Op de een of andere manier wil ik graag veel tegelijk doen. Ik zal oppassen Sjoerd 😉

Leave a Reply

Close Menu