Canada post: juichen voor België, vuurwerk voor Canada

Voor jullie gaat het misschien helemaal snel… we zitten hier al bijna 3 maanden. Op 12,5% zoals de echte accountant het zou zeggen. Hoewel we nog genoeg nieuwe dingen ondernemen, begint het “gewone” leven ook aardig in te slijten.
Roon piept hem er af en toe tussenuit om een klant in North Bay te controleren en ik had afgelopen week echt een overkill aan werk.

Leuke dingen allemaal hoor…

Samen met Tessa Wassenaar, fris van de UX opleiding, werk ik aan mijn – en haar – eerste workshop over branding, UX en UI. Voor 8 augustus hebben we een toffe locatie bij RED gehuurd en starten we met het helpen van 10 ondernemers / geïnteresseerden met hun branding en het vormen van een goede user experience. Helemaal imagineering, helemaal in mijn straatje.

Ook zijn er een aantal websites live gegaan.
En…
… mocht ik afgelopen maand onder andere een schrijfopdracht aannemen van een oude bekende. Ik goochel er wat op los met woorden. Wat geniet ik daarvan!

Net zoals van het feit dat ik HET LAATSTE WOORD VAN MIJN BOEK OP PAPIER HEB GEZET! Wauw…! Natuurlijk lees ik het helemaal door, pas ik het aan, gaat het naar mijn proeflezers en barst ik in huilen uit als ik hun feedback krijg… maar de haven is in zicht. Voor zoiets dans ik graag een paar nummertjes in de woonkamer op het album van The Greatest Showman; mijn guilty pleasure at the moment.

Voor de oplettende lezer en de trouwe fan, vorige keer zei ik dat we naar Montreal zouden gaan. Wat hebben we zitten juichen voor Max Verstappen en wat was het bijwonen van zo’n race een ervaring! Helemaal omdat Roon en ik op de racedag 6 jaar samen waren, ín de Senna Corner aan het circuit zaten en Max 3e zagen worden. Montreal is een prachtige stad, mooier dan Toronto, veel ‘Europeser’ en knusser. Toch was het ‘good to be back in Toronto’, als je aan komt vliegen op de kleine luchthaven net voor downtown en de ondergaande zon achter de gebouwen ziet verdwijnen moet ik mezelf toch nog een keertje knijpen.

Dacht ik dat de luchtvochtigheid in Nederland hoog was, nou maak je borst maar letterlijk nat voor de temperaturen hier. We wisten dat het warm kon worden maar af en toe is het niet uit te houden. We ploeteren ons ondanks het weer toch op ons fietsje naar bijvoorbeeld Woodbine Park + beach. Een perfecte omgeving voor BBQ-en of zwemmen, of een ontzettend Amerikaanse ‘rib fest’… Als vegetariër heb ik daar natuurlijk niet zoveel te zoeken, maar met een man die wel een ribbetje lust ging ik er toch heen. Karren vol vlees, torenhoge banners boven de food trucks met hun prestaties en rijen bekers en overwinningen… er ging een wereld voor me open. Niet alleen qua eten, ik heb daar ook een bizar lekker chocolate-peanut butter-caramel-nog wat-biertje op. Zo jammer dat ik niet meer weet van welke brouwerij het was…

Wat minder spannende dingen zoals een filmpje pakken (Incredibles 2 :D) of een keer uit eten doen we ook regelmatig.
Zeker op een dag als Canada Day! Eén van de nationale feestdagen waarop nagenoeg iedereen vrij is, er van alles te doen is, veel mensen naar familie gaan en de dag wordt afgesloten met vuurwerk. Het mooie van dit alles: wanneer Canada Day in het weekend valt, zoals dit jaar het geval was, dan krijg je op een andere dag in de week je vrije dag terug. Daar kan Nederland nog een puntje aan zuigen met “oh Kerst valt dit jaar volledig in het weekend, wat jammer nou…”

Het zorgde ervoor dat Ronald en ik ons 2 jarig trouwjubileum fijn samen konden doorbrengen. Die dag bestond uit vooral rustig aan doen. Een ontbijtje buiten de deur, naar de Rec Room waar we onszelf te buiten gingen aan arcade spelletjes en F1 simulators én het kijken van voetbal.

Hebben jullie dat ook? Dat je nu hard staat te juichen voor België en graag iedere wedstrijd wil meepikken. Wij wel. Op naar de wereldtitel! – maar dat zou wel echt een blamage voor Nederland zijn. Dus misschien beter van niet…

Hoe vergaat het jullie? Hoor het graag.

Liefs,
Jane

PS. Wil je nog dat ik de groetjes doe aan de cast van Suits? Ze hebben hun draaidagen om de hoek gepland. Groepjes figuranten en trucks vol techniek nemen de halve straat in beslag.

This Post Has 6 Comments

 1. Aaaaah toch wel een beetje kippenvel als ik dit lees. Echt genieten 😀 En jullie zien er ook zo lekker uit met zn tweetjes, helemaal leuk!!

  1. :)!

 2. Zi leuk weer om over jullie ervaringen en leven daar te lezen! Het gaat goed daar denk ik . De leuke manier van schrijven naakt het extra leuk! Hier nu ook lekker lange vakantie (zoals je weet) en met veel zon. Heel veel groetjes, Cilly

  1. Hey Cilly! Dankjewel voor het compliment, het gaat inderdaad goed gelukkig. Ik ben heel blij voor jullie dat het weer zo goed is en dat je er extra van kunt genieten met de lange vakantie. Geniet ervan en groetjes daar. Liefs, Jane

 3. Ha Jane. Wat mooi te lezen dat jullie in zo’n korte tijd je plek hebt gevonden. En wat werk je hard. Al iets van Make a Wish ontdekt daar? Hier gaat het prima. Veel aspiranten b dus veel wensen halen. Blijft geweldig. Morgen ridderdag in kasteel heeswijk. En dan het weer. Belachelijk. Zo lang zo mooi. Ik giet me rot in de moestuin.
  Ik blijf je volgen. Liefs

  1. Ha Vera,
   Wat heerlijk om te horen! En wat zal er een lekkers uit de moestuin komen.
   Geniet van alle mooie wensdagen die je mag maken.
   Hier heb ik met MAW om de tafel gezeten maar daar is helaas niets uitgekomen. Wie weet in de toekomst…
   Hou me af en toe eens op de hoogte over MAW Nederland. Zou ik heel leuk vinden 🙂
   Liefs!

Leave a Reply

Close Menu