Canada post: Of we al ingeburgerd zijn?

Of we al ingeburgerd zijn?

Oordeel zelf: 
Wat is er alweer een hoop gebeurd sinds mijn vorige blog. Voor mij persoonlijk hebben de eerste paar weken voor een positieve groei gezorgd. Daar ben ik heel dankbaar voor. Zo kan ik meer genieten en dingen van een andere kant bekijken. Om maar een voorbeeld te noemen…

…Juist op het moment dat ik met een koffertje en laptop naar Montreal zou gaan met de trein, waren ALLE liften in ons gebouw kapot. Dan denk jij waarschijnlijk ‘so what, dan pak je toch de trap?’, ja, je hebt gelijk, maar dat is best een challenge als je op de 41e verdieping woont… Ik heb 3 dagen spierpijn gehad, maar ik had wel een fantastische leg day achter de rug. Dat is altijd goed!

De dagen in Montreal waren overigens inspirerend. Mooi om te zien dat er veel startups zijn die om deze wereld geven en daarin willen investeren. De contactgegevens zijn uitgewisseld, nu wachten of het iets op gaat leveren.

Onze weekendtripjes
In mei hadden we het voor elkaar gekregen om 2 weekenden achter elkaar weg te gaan. Wat hoog bovenaan onze lijst stond waren natuurlijk de Niagara Falls. In onze kekke Jeep – Ronalds geluksmoment – die liters benzine achterover gooit alsof het een shotje Tequila is, reden we op zaterdag naar Niagara on the Lake. Daar deden we wat iedere toerist zou doen, foto’s schieten en de omgeving in je opnemen. Maar we wisten dat er veel wijngaarden in de omgeving lagen en dat werd onze volgende stap. Zo hebben we heerlijk gekeuveld over het platteland en hier en daar een wijntje geprobeerd. De wijnen hier zijn niets in vergelijking met de Europese wijnen. Door het klimaat zijn de wijnen lichter, maar we hebben een tweetal lekkere wijnen gevonden. Bizar hoe de natuur zichzelf kan sturen. Door een microklimaat – bijna nano – kunnen er dus wijnen gemaakt worden in Niagara county, ondanks koude winters, en zelfs ijswijn. Die laatste moeten we nog proberen. De nacht brachten we door in St. Catherines wat een bijzonder leuk centrumpje had en een heerlijk eettentje.
De dag daarna was het zover… tumtumtumtummm! Onze blije gezichten spreken voor zich. Ja, de Niagara Falls zijn de moeite waard, belachelijk hoeveel water er naar beneden stort iedere seconde! En ja, de Hornblower is ongeveer het meest toeristische wat ik ooit heb gedaan, maar het was het waard! De natuur rondom Niagara Falls is werkelijk prachtig. Roon en ik hebben ons in een uur door een van de parken gehiket en de uitzichten waren verbluffend. Ik kon daar uren blijven zitten en staren naar de kracht van het water…

Maar dat ging natuurlijk helemaal niet want dan zouden we onze volgende weekendtrip niet halen. Een lang weekend naar Prince Edward County.
Een gekke opvolger als je net in de regio van Niagara bent geweest omdat het daar ook voornamelijk draait om wijn. 3x raden wat wij op onze eerste twee dagen hebben gedaan… Onze auto was iets minder fancy deze keer, en ook nog eens Amerikaans… maar hij deed z’n werk. De mooiste momenten waren toch wel deze:
– Naar het uiteinde van het eiland rijden en langs een wijngaard komen die volop in de zon ligt. “Zullen we zo even langsgaan?” Waarna we inburgeren in de soort van lokale pensionada en gratis wijn krijgen.
– Roadtrippen langs diverse parken, willen kanoën maar erachter komen dat alle kanoverhuren dicht zijn, en uiteindelijk eindigen op de oprit van mensen in Brighton omdat ze een ‘garage sale’ houden. Een lampje van 50 cent kopen en een fles wijn en picknick set cadeau krijgen. EN een uitnodiging om daar nog eens langs te komen als we in de buurt zijn. Oh, I love Canadians!

Waar ik nog meer blij van kan worden is het feit dat al onze spullen inmiddels in ons appartement staan. Niets meer op de boot, niets meer bij de douane, heerlijk! En nog beter is dat we onze bank gewoon helemaal opnieuw hebben uitgevonden. Hij zit nóg lekkerder. Ikea heeft zojuist het laatste spul bezorgd, gordijnen bijvoorbeeld. Begrijp me niet verkeerd, wakker worden met de skyline van Toronto is prachtig maar we slapen liever in een donkere ruimte.

En werk? En dat boek enzo?
Werken voor jezelf is en blijft een achtbaan. Het ene moment ben ik onwijs zeker van de zaak en het andere moment moet ik mezelf bijeen rapen om alles op een rij te houden in mijn hoofd. Interessante gesprekken wisselen zich af met vermoeiende gedachtenspinsels, maar leuk is het sowieso. Momenteel heb ik zojuist een branding document afgerond van een klant waar ik zó enthousiast over ben! Wie weet kan ik er meer over vertellen in mijn volgende blog!

En dat boek, dat probeer ik er ook nog bij te doen. Ik ben mijn ritme kwijt doordat mijn Skype calls nu met name in de ochtend plaatsvinden. Die wil ik uiteraard voorbereiden waardoor ik het lastig vind om me op mijn boek te storten en vervolgens een halfuur later in branding expert modus moet zitten. Wat ik erg mooi vind zijn de reacties die ik krijg op mijn proces en over het feit dat ik een boek schrijf. Ik heb inmiddels een goede lijst met proeflezers en ben daar heel dankbaar voor! Het stimuleert me ontzettend om door te gaan. Maar zoals ik al gezegd had: dat boek gaat er komen!

Met Ronald en zijn werk gaat het ook goed. Er gaan helaas 2 leuke collega’s weg in teams waar hij afgelopen tijd mee heeft gewerkt, maar hij heeft genoeg om handen om zich niet te vervelen ;)!

Eerste visite
Wie een beetje actief is op Instagram heeft gezien dat we onze vriend Bas hebben mogen verwelkomen. Wat was het ontzettend leuk om de stad door zijn ogen te kunnen zien en samen met hem op de fiets – onze net verworven fietsen! – nog meer van Toronto te zien. Dat smaakt naar meer gasten! Dus… kom vooral langs!

Wat staat er op de agenda?
Naast vooral werk en schrijven aan mijn boek, iets mega leuks! Ronald en ik gaan dit weekend naar Montreal… niet alleen als weekendje weg maar ook om onze vriend Max Verstappen aan te moedigen. Dus zie je twee oranje poppetjes met een Nederlandse vlag op tv, dan zou het zomaar kunnen dat wij dat zijn. We zullen proberen de camera’s te lonken met onze oogverblindende schoonheid. En verder leven we vandaag, in het heden, in het nu. Proberen we te genieten van alle onverwachte borrels bij King Taps en het soms snikhete weer.

Thanks voor het lezen. Ik blijf jullie op de hoogte houden!
Liefs,

Jane

This Post Has 9 Comments

 1. Geweldig om te lezen wat je allemaal meemaakt blijven genieten van alles

  1. Doen we zeker Cilly 🙂

 2. Wat leuk om te lezen! Blij dat jullie je zo vermaken 🙂 Ga jullie proberen te spotten op tv;)
  La vie est belle!
  Kusxxxx

  1. Die had ik om op de foto in de blogbanner ;). Moeten nu hard op zoek naar onze vlaggen, die zijn ergens…

 3. Heerlijk om te lezen en wat een mooie plaatjes!!

  1. Ja ja ik doe m’n best als amateurfotograaf 😉

 4. Leuk geschreven Jane, mooi om je proces zo mee te mogen lezen!

 5. Goed bezig Jane! Komen die vlaggen toch nog van pas die we jullie hebben meegegeven! 😉

  1. Dat kwamen ze zeker 😉

Leave a Reply

Close Menu