Canada post: net zoals NL tegen Spanje op ‘t WK 2010

Hello friends,

De tijd vliegt hier. En dat is een goed teken toch?

We hadden een valse start in ons eerste weekend. De ijsregen was niet echt waar we op gehoopt hadden. En dat terwijl in Nederland een soort hittegolf plaatsvond…

Maar de lente heeft inmiddels haar intrede gedaan en we plukken daar de vruchten van. Zo hebben we de top sight afgetikt – de CN Tower – en dronken we een biertje in de Steamwistle Brewery. De dame achter de kassa hoorde direct aan ons accent dat we uit Nederland kwamen. Maar gelukkig had dat ermee te maken dat ze helemaal weg was van Amsterdam en er gewoond had.

Toronto heeft ongeveer 6000 restaurants, voor ons is het dus een hele uitdaging om:

  1. Niet dicht te groeien
  2. Niet elke dag uit eten te gaan

Beide situaties hebben namelijk een negatief effect op ons banksaldo of gezondheid. Dus op zoek naar een goede balans.

Onze stad is leuk, echt leuk! De mensen zijn supervriendelijk en komen uit alle uithoeken van de wereld. Zo hebben ze er ook een handje van om hun emotie te uiten. Bijvoorbeeld tijdens de wedstrijd van de Maple Leafs (Dat is ijshockey maar hier noem je dat gewoon hockey), dat voelt aan alsof Nederland in de finale staat op het WK 2010 tegen Spanje. Spannend en intens! En ze verloren dus…
Of een avondje in de bioscoop terwijl je de nieuwe Avengers film kijkt; Thor kreeg daar gewoon applaus. Voor een moment wilde ik stiekem ook mee gaan zitten joelen…

Maar af en toe is het ook wennen geblazen… Zo is het hier eigenlijk onbeleefd om je schoenen aan te houden als je op visite gaat. Iedereen trekt zijn schoenen uit en laat ze bij de deur staan. Iets wat in de winter met sneeuw natuurlijk logisch is, maar waar ik zeker nog 2 keer de fout in ging.

Heerlijk om met z’n tweeën onze nieuwe leefomgeving te ontdekken. Deze week trekken we in ons nieuwe stekkie dat middenin downtown ligt. We hebben dan ongeveer alles wat ons hartje begeert; liefde, een vaste woonplek, een sociaal leven, een toffe kerk, en werk.

Ja werk! Ik ben inmiddels wekelijks op het adres van Make Lemonade te vinden. Een coworking place voor ondernemers zoals ik. Hier maak ik altijd gebruik van de deal 2 for 1 met mijn Engelse mede-entrepreneur Katy uit Engeland. 

Verder ren ik steeds meer netwerkevents af om hier mijn netwerk op te bouwen en te showen wat voor awesome diensten ik aanbied! Volgende week ga ik – op uitnodiging – naar Montreal voor het Foodbytes Event van de Rabobank. De place to be voor startups die een disruptive business willen starten in de food business. Sociaal maatschappelijke enterprises die allemaal branding nodig hebben, helemaal my cup of tea.

Verder wil ik binnen 2 maanden mijn eerste branding night gehouden hebben, daarvoor ben ik druk aan de slag. En zo breng ik ook nog een bezoek aan de opening night van de Buy Good Feel Good Expo die volledig wordt gevuld door sociaal ondernemers. Kortom: ik verveel me niet.

Een andere mijlpaal die ik bereikt heb, tromgeroffel… is dat ik maar liefst 100 pagina’s heb geschreven voor mijn eigen boek. Misschien denk je “Huh boek?”. Ja zeker! Ik schrijf een avontuurlijke fictie met een fantasiesausje. Mijn verhaallijn tot het einde staat vast, het is nu nog een kwestie van schrijven en afmaken – dat gaat dit keer echt lukken! En mensen zoeken die het daarna willen bekritiseren zodat ik het kan verbeteren. Mocht je je geroepen voelen, meld je vooral!

En zo gaat het leven hier er aan toe. Inmiddels zijn we fervente Ikea-bezoekers, maar daar willen we de komende 2 jaar eigenlijk niet meer komen. We hebben er wel een leuke foto van…

Mocht je ooit naar Toronto komen dan mag je een bezoek aan de Islands niet overslaan. Eigenlijk het Central Park van Toronto maar dan op een eiland. Goh en mocht het toevallig zo zijn dat je er met de lente bent, dan is High Park ook een aanrader. Bekend om zijn bloesembomen.

Onze dagen zijn goed gevuld. De trip naar de Niagra Falls is gepland en het weekend erop hebben we een vrije dag; Victoria day. Laten we zien hoe dat bevalt en wat de volgende maand gaat brengen…

Ik houd jullie op de hoogte!
Liefs,

Jane

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

This Post Has 4 Comments

  1. Wat voel jij je al snel thuis Jane! Petje af voor je enthousiasme en doorzettingsvermogen!

  2. Geweldig wat je al hebt gedaan/meegemaakt en zo gezellig om te lezen! Lekker blijven genieten

  3. Trots en jaloers op jou, vriendin!
    Je bent goed bezig, ga zo door en blijf vooral schrijven 🙂

  4. Wow Janey dat doe je goed, big business in Toronto! Ik ben ook heel benieuwd naar jullie huisje!

Leave a Reply

Close Menu