Post uit Canada; Verschillen met Europa?

De eerste paar dagen in Toronto zitten erop. Gelukkig hebben we er nog een hele hoop te gaan, want er valt zoveel te ontdekken in deze stad. Een stad die voor mij in eerste instantie aanvoelt als New York, maar dat eigenlijk niet is. Wat hebben we de eerste paar dagen meegemaakt?

Nou…

Dat er hier geen haast is bij immigration services. Onze vliegreis met KLM was prima en ging zeer voorspoedig. We vlogen er zelfs maar 7 uur op. Maar eenmaal op Canadese bodem vonden we uit dat wij Nederlanders toch echt gehaast zijn. Iets té als je het mij vraagt. Ons geduld werd op de proef gesteld maar de vriendelijkheid waarmee we elke keer opnieuw te woord werden gestaan, is verrassend.

Binnen 4 uur na landing hadden we een Work Permit, een SIN-nummer, Goods to Follow aangegeven, en de sleutel van ons tijdelijk onderkomen. Het is werkelijk waar een prima plek, middenin Downtown en op 10 minuten loopafstand van Deloitte – wat natuurlijk voor Ronald erg prettig is.

En dan begint het echte ontdekken… Waar kunnen we boodschappen doen? Wat is op loopafstand? Hoe duur is alles? Nou duur… Maar naar mijn idee ligt de prijs hoog omdat ze op sommige gebieden nog achterlopen.

Neem bijvoorbeeld bankieren.
Bij het openen van een bankrekening kwamen we erachter dat het in Nederland lang zo duur niet is. Hier is het zelfs zo dat je bij het goedkoopste contract elke maand na 14 transacties moet gaan betalen voor iedere transactie die je doet. Kun je nagaan wat internationaal geld overschrijven kost. Oh, en cheques zijn hier ook nog gebruikelijk…

Maar ook telefonie is – wat ik tot nu toe heb gezien – niet bepaald goedkoop. Zo betaal je rustig 90 dollar per maand voor een Sim Only.

Elk nadeel heeft natuurlijk ook z’n voordeel… De prijzen voor een Nintendo Switch of een iPad liggen hier lager. Daar hebben wij ons slaatje geslagen. En hoe bourgondisch Den Bosch mag zijn, er is hier geen straathoek zonder eettentje. Ons eerste ontbijtje was dan ook niet in ons appartement, maar bij Mystic Muffin op Jarvis street. Een Libanees die jaren geleden naar Canada is gekomen en hier zijn heil heeft gevonden. Oh how I love Libanees’ eten!

En hoe gaat dan met ons?
Eigenlijk wel goed. We zijn momenteel echt op ontdekkingsreis. Waar moeten we voor wat zijn en wat zijn normale kosten. Misschien hebben we teveel indrukken en keuzes te verwerken om echt te beseffen dat we hier de komende maanden gaan wonen, leven… en bij voorkeur GENIETEN!

Zakelijk gezien mag ik ook niet klagen, er staan hier inmiddels 3 afspraken gepland!

Wij gaan zo op huizenjacht… benieuwd of we een nieuw plekje kunnen vinden waar we ons thuis gaan voelen. Dat we een walk-in closet zullen bemachtigen is een feit, dat is hier namelijk eerder regel dan uitzondering. Vervelend hè… 😉

 

Wil jij weten of het allemaal lukt? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang 1x per maand updates over mijn (ons) avontuur hier in Toronto.

Met groetjes die een indruk achterlaten,

Jane

This Post Has 4 Comments

  1. Klinkt helemaal goed! Ga inderdaad genieten daar! 🙂

  2. Lekker op ontdekkingsreis daar 🙂 ieder land heeft zijn plusjes en minnetjes!

  3. Oh WAUW! Klinkt als een nieuwe serie… Jane en Ronald op avontuur. Deel 1 – Hoofdstuk 1: Op ontdekking in Toronto

  4. Na dit 1e deel gelezen te hebben weet ik zeker dat er nog veel mooie verhalen zullen komen! Succes en geniet ervan!

Leave a Reply

Close Menu