Doe de website check. Heb jij een nieuwe website nodig?

5 redenen waarom jij een nieuwe website nodig hebt

Iedereen weet het; je website is je visitekaartje. Als een potentiële klant op jouw website komt, wil je dat hij of zij meteen een connectie voelt, dat gevonden kan worden wat men nodig heeft, en dat er tot actie wordt overgegaan. Maar is jouw website daar wel naar gemaakt? Is hij up-to-date en communiceert het goed waar jouw business voor staat? Check het voor jezelf. Als jij je herkent in onderstaande opsomming, dan heb je genoeg redenen om een nieuwe website aan te schaffen. Zo niet… goed bezig!

1. Je website is niet responsive

Responsive betekent dat de website zich aanpast per device en goed zichtbaar blijft. Al is de term responsive ook alweer redelijk achterhaald. Met de sterke opkomst van mobiel internetgebruik wordt het zelfs een aparte tak van sport om op mobiele devices andere content aan te bieden dan op een pc of laptop. Blijkt het dus dat jouw website onleesbaar of niet gebruiksvriendelijk is op tablet of smartphone, dan is er werk aan de winkel.

2. Je schaamt je om klanten naar je website door te sturen

Jouw website heb je in het dinosauriër tijdperk van het internet opgezet. Naast het geven van business cards werd er op den duur van je verlangd dat je klanten ook door kon verwijzen naar je website. 

Leuk feitje: Ik was vroeger als de dood voor dino's... Veel te bang dat er toch nog stiekem eentje leefde...

Als je er vandaag de dag eerlijk naar kijkt, voelt je website niet echt meer als dat visitekaartje dat je wilt achterlaten. Je wilt je klanten eigenlijk niet naar je website toesturen omdat je je schaamt om hoe die eruit ziet of hoe die functioneert. En je huidige klanten hebben het voorrecht JOU als visitekaartje te hebben. Hoe moet het met de potentële klanten die als eerste indruk alleen jouw website hebben? Je kunt natuurlijk achter de feiten aan blijven lopen, maar een opfrisbeurt zal je business geen kwaad doen.

3. De uitstraling past niet goed bij jouw merkidentiteit

Eigenlijk werkt je website prima en hij ziet er ook mooi uit. Maar ergens voel je dat hij niet meer past bij je merkidentiteit. Misschien is dit voor jou niet meteen een reden om te gaan rebranden, maar het is wel een gemiste kans. Jouw brand storytelling moet kloppen als jij jouw verhaal compleet wilt overbrengen. Vormen, fonts en kleuren (zie mijn andere blog) hebben een betekenis en dragen bij aan jouw merkidentiteit en merkverhaal. Bij dit onderwerp ga je richting gevoel en emotie, maar je wilt toch dat een klant een positieve ervaring – een positieve indruk – van jou krijgt?

4. Het gaat nogal veel over jou

Je bent trots op je bedrijf. Wat jij aanbiedt is hartstikke goed en kwalitatief super. Maar dat hoef je niet op de voorgrond te laten treden. Laat jouw klant die opinie zelf vormen. De website is er niet om jouw imago te ondersteunen maar om antwoord te geven op de vraag van klanten. Welk probleem los je met jouw product of dienst op? Dat is hetgeen waar jouw doelgroep naar zoekt. Hoe zit dit met jouw website? Zijn de teksten hierop gebaseerd of stralen ze nogal wat ego uit?

5. De teksten zijn laaaaaang

Je hebt zoveel te vertellen. Het zal jou niet gebeuren dat een klant geen informatie op jouw website kan vinden. Maar juist deze overdaad aan informatie maakt dat een klant de kluts kwijtraakt. Een jungle vol letters is niet bepaald aantrekkelijk in onze vluchtige maatschappij. Als jouw website alleen een wirwar aan teksten weergeeft, mis je de kans om aan jouw unieke brand storytelling te werken en op die manier klanten tot actie over te laten gaan. Ook het gemis aan plaatjes, foto’s of mooie visuals kan een beduidend andere boodschap achterlaten. Passen jouw teksten bij jouw merk? En vertelt het op deze manier het juiste verhaal? Boeiende content voor de klant waarin hij voorop staat is essentieel.

En?
Hoe sta jij ervoor met jouw website? Ben je tevreden of is je website toe aan verandering? Laat het me weten.

Met groetjes die een indruk achterlaten,
Jane

 

Wil jij branding tips in je inbox ontvangen en als eerste op de hoogte gesteld worden van de avonturen van Zorro Branding in Canada? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief die ik 1x per maand verstuur. Je kunt je op ieder moment uitschrijven. 

Leave a Reply

Close Menu