Brand storytelling: Babe, you got this

In een wereld waarin iedereen een boek kan uitgeven, weet je dat er bijzonder veel boeken zijn die je kunnen helpen in praktisch elke micro-stap in je leven. Het voelt dan als een lotje uit de loterij wanneer je een boek vindt waar je écht, maar dan ook écht, enthousiast van wordt.

Het boek van Martje Haverkamp en Emilie Sobels “Babe, you got this” is een motiverend en inspirerend boek voor iedere vrouw die iets van haar werkleven wilt maken. Ze hebben tientallen vrouwen geïnterviewd – waaronder Neelie Kroes (!!) – over hun tips en trucs voor succes. Maar het fijne aan dit boek is dat er ook situaties in beschreven worden waar deze vrouwen van geleerd hebben. Met daarbij de boodschap dat fouten maken menselijk is en dat het bij het leven hoort. Natuurlijk weten we dit allemaal wel, maar als je het leest is het altijd een prettige reminder.

Baby, you got this leest lekker weg. Het is fijn geschreven en mooi “girlisch” vormgegeven. Het meest bijzonder aan dit boek vind ik misschien wel dat deze schrijfsters – naast hun drukke (werk)leven – ervoor hebben gekozen om een boek te schrijven dat daadwerkelijk bijdraagt aan hun eigen merkverhaal. Emilie heeft er namelijk iets aan als vrouwen enthousiaste werknemers / ondernemers zijn en Martje kan met dit boek haar schrijf-skills promoten. Niet verkeerd toch?

Een boek met inspirerende verhalen, krachtige vrouwen en interessante ideeën. Een aanrader…!

Geef een reactie

Sluit Menu