Groene vingers door Sprinklr – NEW Brand Story

De brand story van Sprinklr.

Dromen van een groenere stad.

Het begon allemaal met de constatering van een probleem. Suzanne, initiatiefneemster van Spinklr wilde graag een groener huis en balkon, maar wist niet goed hoe. Een paar planten heb je zo gekocht, maar hoe houd je het groen? Het was – hoe toepasselijk – het zaadje dat werd geplant voor Sprinklr.

Onderzoek naar behoefte
Wie herkent het niet? Je gaat naar een tuincentrum en schuift wat in je karretje. Vol vreugde ga je naar huis met je nieuwe aankopen, maar daar aangekomen kom je tot de conclusie dat je kennis over planten tekort schiet.

Hoeveel zonlicht mag de plant eigenlijk hebben?

Hoe zorg ik ervoor dat ie zo lang mogelijk leeft?

Suzanne herkende dit en was benieuwd of zij de enige was die hier tegenaan liep. Een zomer lang heeft ze bij het tuincentrum gestaan en mensen geïnterviewd. Vragen over waar ze tegenaan liepen bij het kopen van planten en of ze hulp wilden bij de verzorging, waren onderdeel van het onderzoek. Vervolgens rolde Suzanne een concept in de vorm van een pilot uit voor 30 vrienden. Niet lang daarna volgde een succesvolle crowdfunding campagne die de eerste 200 klanten heeft opgeleverd.

Wat is Spinklr en voor wie?
Sprinklr selecteert voor jou biologische planten – kamer-, binnen- en buitenplanten – van duurzame kwekers. Ze worden bij je thuisbezorgd of je kunt ze halen in winkels zoals Hutspot. Daarbij krijg je een app die je helpt bij het onderhouden van de planten. Die app is de sleutel tot een langer en gelukkig leven voor je planten.

Sprinklr is er voor de bewuste consument in de breedste zin van het woord. Van veganistische buur tot de jurist die zich dingen afvraagt. Hoe komt die komkommer op mijn bord? Maar ook hoe zorg ik goed voor mijzelf en mijn omgeving? De ideale doelgroep van Sprinklr vindt het dus belangrijk om een bewust leven te leiden. En daar draagt Sprinklr aan bij.

Branding
Het vaste team van 4 mensen – Lidewij (plantenkenner), Galina (marketing en operatie), Mark (developer), en Suzanne (oprichter en marketing) – leert al doende. De schrijfstijl klopt helemaal, maar het zoeken naar het juiste beeld was nog best een uitdaging. Het leuke aan de communicatie uitingen van Sprinklr is dat het precies uitstraalt hoe het er aan toegaat. Het plezier, de passie voor klanten, duurzaamheid en alles “groener doen” zie je overal in terug. Volgens Suzanne is het misschien niet altijd even gelikt, maar wel eerlijk en realistisch. Deze strategie van echtheid is – naast de groene droom die vele klanten delen – wellicht hetgeen dat zorgt voor het succes van Sprinklr.

Ultieme droom
Suzanne heeft een beeld voor zich van een toekomst waarin steden veel groener zijn. Waar je bijvoorbeeld van gevels kunt eten. En als je om je heen kijkt je op sommige plekken een soort van jungle ziet…

Maar deze fantasie gaat gepaard met een mooie visie vanuit Sprinklr. Steden vergroenen op de breedst mogelijke manier. Van grijze naar groene steden. Dit willen ze gaan doen door te gaan werken met scholieren. Door uit te breiden naar België (want de verzoekjes komen al binnen). En door op meer plekken aanwezig te zijn, zowel online als offline.

Jij ook een plantje?
Er heerst genoeg ambitie binnen Sprinklr. Een prachtig initiatief met sterke brandstorytelling. Als ik niet naar Canada had verhuisd, weet ik zeker dat ik een aantal planten mét app (!) had aangeschaft

Zorro Branding deelt iedere maand een inspirerende brand story. Een merk dat begrepen heeft hoe branding en brand storytelling werkt. Ken jij ook een bedrijf dat het waard is om te delen? Of bezit je er zelf één? Laat het weten.

Wil je op de hoogte blijven van deze brand stories? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief:

 

Ik hoor graag wat je aan dit merkverhaal heeft geïnspireerd.

Met groetjes die een indruk achterlaten,
Jane

Leave a Reply

Close Menu