Van keukentafel-idee naar succesvol merk

Het inspirerende brand story van A Little Lovely Company (ALLC).

De oprichters van A Little Lovely Company, Judith de Ruijter en Nikki Hateley leerden elkaar kennen middels een spontane kop koffie. Er was meteen een klik. Ze vonden elkaar in een aantal kwaliteiten en de behoefte aan verandering. Allebei wilden ze in hun carrière het roer omgooien, af van de loondienstconstructie en (weer) werken als ondernemer! Zo gezegd zo gedaan. Met hun ‘met een sprong in het diepe kom je uiteindelijk altijd weer boven’- mentaliteit gingen ze de uitdaging aan en begonnen ze letterlijk aan de keukentafel.

Voor iedere ondernemer geldt; gewoon doen!
Deze doeners weten van aanpakken. In een mum van tijd bedachten ze een merknaam, een aantal producten, maakten de ontwerpen en zochten een geschikte producent. Hoewel ‘gewoon doen’ hier het beste omschrijft wat de dames hebben gedaan, hadden ze wel degelijk een gedegen plan.

Vooraf hebben ze over hun branding nagedacht. Wat willen we uitstralen? Op wie richten we ons? Hoe pakken we dat aan?

 Reken maar dat het pittig was om een bedrijf op te zetten terwijl je een gezin moet runnen én moet functioneren in je baan. Het duurde ook maar een paar maanden voordat ze de grote sprong in het diepe namen en hun banen opzegden om er vol voor te gaan. Van de keukentafel naar een klein huurpandje, en van het huurpandje naar een eigen pand met 16 man personeel… binnen 6 maanden. Ondanks dat na ruim 3 jaar ALLC is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 medewerkers zit het “gewoon doen” er gelukkig nog steeds in.

Kernwaardes
Na bovenstaande informatie komt de naam ‘little company’ voor je gevoel niet echt meer overeen. Maar dat is ook niet waar ‘klein’ voor staat. Voor Judith en Nikki zijn hun kernwaardes heel helder en passen precies bij hun merknaam. ‘Klein’ staat voor ‘klein blijven voelen’, dat is heel belangrijk. Het merk moet uitstralen dat het nabij is, dichtbij voelt, en moet vooral herkenbaar zijn. Maar bovenal moet het zeker heel ‘lovely’ zijn. Oordeel zelf, vind je dat ze dat nog steeds goed voor elkaar hebben?

Zorg ervoor dat je brand story klopt
In een aanzienlijk korte tijd hebben de CEO’s van ALLC een vlucht gemaakt met hun business. Inmiddels zijn ze startup af en houden ze zich ook bezig met het behouden en beschermen van hun merkidentiteit. Het laten kloppen van je brand story in zowel je DNA als je communicatie naar buiten toe is een hele klus als je bedenkt dat ALLC zich ook sterk moest positioneren in hun complexe en zeer snelle online markt. Maar het is het waard zoals je kunt zien. Zonder hun sterke merkidentiteit, zonder een goed merkverhaal en zonder hun absolute WHY had het opzetten van ALLC een stuk lastiger geweest. Of Judith en Nikki van tevoren hadden gedacht dat ALLC zo snel zou groeien… Je droomt erover maar zeker weten doe je het nooit. Maar onthoud; wie alleen maar blijft dromen, zal er nooit komen. Start vandaag!

Zorro Branding deelt iedere maand een inspirerende brand story. Een merk dat begrepen heeft hoe branding en brand storytelling werkt. Ken jij ook een bedrijf dat het waard is om te delen? Of bezit je er zelf één? Laat het weten. 

Ik hoor graag wat je aan dit merkverhaal heeft geïnspireerd. 
Groetjes Jane

Wil jij op de hoogte blijven van mijn blogs en activiteiten in Canada? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Mijn nieuwsbrief wordt 1x per maand verstuurd. Je kunt je op ieder moment uitschrijven.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Close Menu