Is social media marketing echt nodig?

Met veel plezier schreef ik een artikel voor Frankwatching over het gebruik van social media in je marketingstrategie. We duiken er zo snel op. Zien het haast als de enige optie om mensen te bereiken, maar is dat wel zo?

Het begin van het artikel…

De laatste tijd hoor ik van steeds meer ondernemers dat ze socialmedia-moe zijn. Misschien herken je het wel, de haat-liefderelatie. Social media zijn bij uitstek geschikt om klanten te bereiken, maar je moet er steeds meer moeite voor doen.

Bij menig bedrijf zal social media opgenomen zijn in de marketingstrategie. Maar levert de tijd, energie en geld die je erin stopt ook daadwerkelijk iets op? En is er eigenlijk nog een succesvolle marketingstrategie zonder social media mogelijk?

Bedrijven die stoppen met social media
Bovenstaande vraag werd actueel bij velen toen Lush UKaankondigde te gaan stoppen met hun socialmedia-kanalen. Zoals ze het zelf aangaven, waren ze “moe van het vechten met algorithmes” en “wilden ze niet meer betalen om gezien te worden in newsfeeds”. Voor Lush is het belangrijk om contact te hebben met hun klanten, maar daar kon social media niet meer aan voldoen.

Lush UK is niet het enige bedrijf dat stopte met social media. JD Wetherspoon (gestopt in 2018) en Alexandra Franzen (gestopt in 2015) gingen hen bijvoorbeeld al voor. Ze doen het beiden overigens nog steeds goed, ze hebben volop klanten…

Lees verder via Frankwatching.

p.s. Als jij je ook socialmedia-moe voelt, dan is de online cursus (niet dure) MARKETING ZONDER SOCIAL MEDIA wellicht iets voor jou.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Close Menu