Moet jij nu ook video’s gaan maken?

Dit is vaak het geval met coaches/consultants/trainers/sprekers: Als zelfstanding ondernemer – er is niemand anders dan jij die het bedrijf runt – ben je als persoon onlosmakelijk aan je merk verbonden. Het is niet iets wat je uit kunt zetten. Jouw potentiële klanten gaan namelijk met jóu werken, dus willen ze weten wie jij bent, wat jij doet, waar jij voor staat…

Veel ondernemers die ik spreek, weten dit wel. Maar er daadwerkelijk iets mee doen, dat is een ander verhaal. Want waar begin je? Moet je gaan bloggen? Moet je video content gaan produceren? Nee, ik leg je uit hoe je de beste stappen hierin kunt maken.

Stap 1 is helder.
Het begint allemaal bij jou en jouw missie. Waar wil jij staan over 5 jaar? Blijf jij de enige persoon in je bedrijf of wil je groeien? Dit is een heel belangrijke beslissing om te overwegen want het heeft invloed op de naam van je bedrijf en op de marketing.

Stap 2 kost wat tijd.
Er zijn veel marketing guru’s, en allemaal roepen ze verschillende dingen. Van de één moet je gaan bloggen, de ander zegt dat NU het moment is om in te springen op de video content trend. En als zij daar een bepaald expertise in hebben, geef ik ze geen ongelijk. Maar laten we even realistisch blijven. Want jij voelt er gewoon niet zoveel voor om te gaan bloggen, of je vindt een video opnemen van jezelf een heel gedoe. En wanneer is het het waard om die gevoelens aan te pakken en het gewoon te doen óf te besluiten dat deze vorm van media niets is wat jou verder gaat helpen. Dat heeft alles te maken met jouw bedrijf, wat jij aanbiedt en vooral… aan WIE. Het is waar: video trekt het meeste publiek, maar er zijn heel wat mensen die liever een podcast luisteren dan een video kijken. Of die even door hun instagram stories lopen. Of misschien toch liever een blog lezen. Dat weet je pas als je het hen vraagt.

Heb je dat al gedaan? Gevraagd hoe jouw klanten zich laten informeren?

Dat is dan na stap 1 jouw volgende stap. De rest volgt later.

Wil je op de hoogte blijven van mijn branding tips? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Ik beloof het je – net als ieder ander – je kunt je gewoon uitschrijven ;).

Liever 30 minuten met mij hierover praten? Stuur me een email: info@zorrobranding.com

Leave a Reply

Close Menu