Waarom een merkpersoonlijkheid jouw bedrijf helpt te groeien

Tureluurs word je ervan. Wat je allemaal móet om je business beter neer te zetten. Hoe je jouw publiek móet entertainen, want doe je het niet, dan lopen ze simpelweg van je weg. Een merk mag niet doodgewoon een merk meer zijn, het moet bijna een mens zijn. Iemand waar je een interactie mee kunt hebben.

En daar ben ik het mee eens.

Ja, dat is een hoop gedoe.

Ja, dat is extra werk.

Ja, dat kost extra tijd.

En ook weer niet.
Als je het in de basis al slim aanpakt, weet je een hoop in 1 klap te vangen.

Ik presenteer u: brand personality.
Of op z’n Nederlands: merkpersoonlijkheid.

Nu draai ik de rol om. Ik ben een potentiële klant van een business, ik heb het internet tot mijn beschikking en een hoop mensen om mij heen die me naar een business kunnen refereren. Al die reclame die ik op mijn social media tijdlijn zie, poeh, het boeit me niet. Behalve… als het leuke content is, iets wat me vermaakt of ontroerd. Dan blijf ik even hangen, niet te lang, maar lang genoeg om te kijken wat erachter zit.

En dan vind ik de business. ‘Goh, wie is dat dan?’

En als daar verder geen persoonlijkheid achter hangt, geen enkele verdere waarde, dan klik ik weer weg.

Een merk, een business heeft geen klanten meer. Het heeft FANS.

Om fans te krijgen moet je ze iets bieden. Meer dan je product of service alleen. Ze willen zich met de business associëren, soms zelf identificeren.

Dáárom is een merkidentiteit of merkpersoonlijkheid belangrijk. Zó creëer je loyaliteit.

Voor zelfstandigen is het helemaal niet moeilijk om een merkidentiteit neer te zetten. Zeker niet als het vooral om jou draait. Personal branding is alles wat je zoekt. Hoe wil je dat mensen jou zien? Of jouw merk? Dat is je basis.

Schrijf een merkpersoonlijkheid uit. Een profiel, net zoals je een profiel maakt van een persona. Dat is de basis voor alles wat je doet.

En zo zul je zien dat keuzes maken voor bijvoorbeeld huisstijl, teksten, of marketing een stuk makkelijker wordt. Wat vervolgens betekent: meer klanten!

Kijken wat ik kan betekenen voor het ontwikkelen van jouw merkidentiteit? Contact me voor een gratis gesprekje.

Ik stuur je graag nog meer interessante tips & tricks over het neerzetten van een sterk merk.
Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief die ik 1x per maand verstuur. Je kunt je op ieder moment uitschrijven. 

Ja ik wil de nieuwsbrief ontvangen!

Leave a Reply

Close Menu