Waarom personal branding zo belangrijk is

Waarom personal branding zo belangrijk is.

Van de week werd ik er weer zo door geraakt. Dat het echt waar is dat jij als persoon het verschil maakt in je bedrijf.

Tijdens één van mijn gratis coaching sessies werd het weer aan mij teruggegeven.
“Ik wilde met jou praten, omdat ik geloof in wat jij zegt. Ik voelde de connectie bij jou.”

Alle cijfers kunnen nog zo kloppen, maar uiteindelijk maken we beslissingen op gevoel. In mijn geval is het vaak een balans tussen ratio en hart. En voor de meeste van mijn klanten ook. Alleen daarom is een focus op de persoon achter een bedrijf zo belangrijk.

En dat geldt voor ieder bedrijf. De mate van toepassing van personal branding verschilt echter. Voorop staat dat ieder bedrijf een personality nodig heeft. Of die personality van de eigenaar is of gebaseerd op een brand archetype, dat is waar een keuze in gemaakt moet worden. Maar al is het laatste het geval, dan is personal branding voor een CEO, marketingmedewerker of enig medewerker in het bedrijf nog steeds belangrijk. Want die mensen maken het bedrijf tot wat het is. En die mensen moeten zich comfortabel voelen bij wat het bedrijf wil uitstralen. Het werkt 2 kanten op.

Waarom is personal branding dan zo belangrijk?

  1. Omdat jij wil dat klanten tegen jou zeggen: ‘Ik koos voor jouw bedrijf vanwege jou.’ Juist door een stuk van jezelf te laten zien, kunnen mensen bepalen of jij de ideale match bent. Als jij je verbergt, hoe weten mensen dan met wie ze gaan werken. Iets wat zeker belangrijk is als je bijvoorbeeld werkt als coach, consultant, trainer of therapeut.
  2. Om op te vallen tussen de massa. Jij zal niet de enige business coach, fysiotherapeut, of sales consultant zijn. En naast dat jouw werkwijze wellicht onderscheidend is, ben JIJ de differentiator in jouw branche. We onderschatten vaak de kracht van onszelf, van onze persoonlijkheid. Maar keer op keer wijst uit dat mensen kopen van mensen en niet van websites.
  3. Om met leuke klanten te werken en de beste resultaten te behalen. Als jij voornamelijk een focus hebt op resultaten, maar we zien verder niet wie er achter het bedrijf zit, bestaat de kans dat je in een situatie komt met een klant waarvan je denkt: ‘Neh…’ En niet verrassend, die klant zal precies hetzelfde denken over jou. Denk je ook niet dat de resultaten minder zullen zijn als jij en je klant geen ideale match zijn? Dat is het laatste wat je wil! Personal branding is één van de manieren om ervoor te zorgen dat dit je niet zal overkomen en je alleen je ideale klant aantrekt of vindt.
  4. Herkenbaarheid. Ga eens na, als jij een bedrijf neerzet met een personality: Eentje die ontzettend gefocust is op voeding. En al jouw medewerkers zijn dat ook in hun personal branding. Wat een krachtige boodschap zet je dan neer. Een boodschap die consistent is en met kracht wordt neergezet door iedereen die verbonden is aan het bedrijf. Dat kan alleen maar leiden tot herkenning. Herkenning bij het woord voeding in combinatie met jouw merk, maar ook herkenning bij het zien van de gezichten die bij dat merk horen. Herkenning geeft vertrouwen. En wanneer mensen vertrouwen, gaat het knopje tot eventuele verkoop om.

Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik ervan overtuigd ben dat een goed bedrijf een duidelijke personality heeft. Ook gewoon omdat het zo.ontzettend.SAAI is als je die niet hebt. Wat maakt jou nou zo bijzonder? Wat is nou echt jouw verhaal? Jouw missie? En vind ik mij daarin? Mijn tijd is schaars in deze toch al ontzettend drukke wereld. Als ik niet meteen zie wie jij bent of waar je voor staat, dan ben ik zo weer doorgeklikt of gescrold.

 

Zit je na het lezen van dit blog met de vraag: Hoe je personal branding inzet in jouw bedrijf?

Neem dan contact met mij op.

info@zorrobranding.com

Geef een reactie

Sluit Menu